Voor ouders

Holmwoods thuis oefenen

Uw zoon of dochter gebruikt Holmwood’s op school. Thuis kan (moet) uw kind ook oefenen en daarvoor bieden wij u enkele tips en handreikingen.

De leeromgeving en de verschillende programma’s

Uw kind komt bij  de oefeningen door een webbrowser te openen en in te loggen bij https://learning.holmwoods.eu.

Holmwoods heeft verschillende programma’s om Engels te leren, zoals:

 • Tweens
 • Tracks
 • Boost
 • English Premium
 • English Essentials

Hoe kunt u uw kind helpen

De oefeningen zijn door ons op volgorde gezet, waardoor er een goede opbouw ontstaat in het leren van de Engelse taal. Op basis van de resultaten voegen wij, indien nodig, extra oefeningen toe om bepaalde vaardigheden extra te oefenen. Om de leeropbrengst te verhogen geven wij u de volgende tips:

 1. Oefen regelmatig
  Voor het leren van een taal is regelmatige blootstelling aan de taal én oefening nodig. Het is daarom beter om iedere dag 10 minuten te oefenen dan de ene week niets en de andere week 80 minuten (op één dag).
 2. Actief helpen
  Wanneer uw zoon of dochter hulp vraagt, geef dan niet de antwoorden, maar help hem of haar eerst bij het begrijpen van de oefening. Door de opdrachten en vragen samen te lezen en/of te luisteren kunt u achterhalen wat er moet gebeuren. Als dat niet voldoende is mag u uw kind helpen bij het vinden van het juiste antwoord door te vragen naar, waarom hij of zij dit antwoordt kiest.
 3. Vraag hulp
  Wanneer u zelf niet kunt helpen, sla dan de opdracht tijdelijk over. Laat uw kind op school hulp vragen aan de docent of leerkracht. Dit is effectiever dan dat uw kind een oefening vijf keer onvoldoende maakt en gefrustreerd raakt.

Veel gestelde vragen (door ouders)

Toen ik Engels leerde moest ik woordjes (rijtjes) en grammatica leren. Doet Holmwood’s dat niet?’
Wij vinden woorden leren belangrijk, vandaar dat er veel herhaling van de woorden in de online oefeningen zit, maar ook tijdens het spreken in de klas. Het leren van woordrijtjes wordt niet gedaan, omdat de kinderen de woorden in alle vaardigheden moeten kunnen gebruiken. In de online oefeningen leren de kinderen de woorden meteen in alle vaardigheden toe te passen.

‘Hoeveel (huis)werk moet mijn kind maken?’
De school (docent of leerkracht) bepaalt de hoeveelheid oefeningen die moet worden gedaan. Veel scholen stellen een doel in zodat uw kind in de leeromgeving direct ziet wat van hem of haar verlangd wordt in een bepaalde periode. Omdat het niveau van kinderen ver uiteenkan lopen, kan het voorkomen dat uw kind meer of minder oefeningen moet maken dan andere leerlingen in de klas. Heeft u hierover vragen, ga dan naar de leerkracht of docent.

‘Wat betekenen de niveaus of levels?’
Wij hebben gekozen om eigen namen aan de niveaus toe te kennen die deels overeenkomen met de internationale benamingen.
Daarnaast gebruiken we een aanduiding die te maken heeft met het Europees Referentie Kader (ERK), zoals A1, B1, enzovoorts.
Onze niveaus zijn:

  • Beginners (Pre-A1)
  • Discoverers (Pre-A1)
  • Explorers (Pre-A1)
  • Pioneers (Pre-A1)
  • Breakthrough (A1)
  • Elementary (A2)
  • Intermediate (B1)
  • Upper Intermediate (B2)
  • Advanced (C1)
  • Proficiency (C2)

Lees meer over welk niveau u nodig heeft.

Mijn kind heeft dyslexie. Wat raadt u mij/mijn kind aan?
Holmwood’s heeft extra ondersteuning voor leerlingen met dyslexie. De school kan deze instelling activeren. Tevens zijn er een aantal tips voor het oefenen met Holmwood’s voor leerlingen met dyslexie.Lees meer  over Engels leren en dyslexie

Hoe kan ik/ mijn kind zien hoeveel tijd er is geoefend en wat hij/zij moet doen (deze week)?
Op deze pagina leggen we uit wat u en uw kind kunt zien via het dashboard. Veel scholen werken met slimme doelen waardoor uw kind precies weet wat hij/zij moet doen deze week, maar ook welk niveau hij/zij behaald heeft.

Ik heb een technisch probleem. Wie kan mij helpen?
Wanneer uw kind op een privé computer of tablet werkt en er treedt een (technisch) probleem op, kunt u dit bij ons ons melden door op de blauwe knop “Help” (rechts in het scherm) te gaan staan. Klik vervolgens op “Stel een vraag”. Geef een duidelijke beschrijving van het probleem, dan helpen wij u zo spoedig mogelijk.

Helpdesk

Heeft u vragen over het gebruik van onze leeromgeving? Hier vindt u de antwoorden!